Sahil güvenlik numarası

ALO 158'i arayarak Sahil Güvenlik Komutanlığına Türkiye'nin her yerinden 24 saatÜCRETSİZulaşabilirsiniz.

Sahil Güvenlik numarası kaç?

Denizlerimizde tehlikeye maruz kalanların kurtarılmasına yönelik yardım taleplerini, her türlü yasa dışı faaliyet ve şüpheli davranışları Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattını arayarak en yakın Sahil Güvenlik birimlerine iletebilirsiniz.

Sahil Güvenlik Komutanlığına nasıl girilir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı başvurusu, 21-30 Eylül 2021 tarihleri arasında sadece e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.

Sahil Güvenlik ne kadar maaş alıyor?

2021 yılında yeni görev almış uzman çavuş maaşları 4500 – 5000 TL arasındaydı. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları ise 6500 – 8000 TL arasıydı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan en düşük uzman çavuş maaşı 3100 TL civarında iken, en yüksek uzman çavuş maaşı 8400 TL civarındaydı.

Sahil Güvenlik sonuclari ne zaman aciklanir?

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş alımı başvuru süreci, 21-30 Eylül tarih aralığında tamamlanacak. Başvuru sonuçları ise 15 Ekim tarihinden itibaren ilan edilecek.

Sahil Güvenlik muhafız ne iş yapar?

Her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetlemek. Deniz kirliliğinin önlenmesi maksadıyla, denizlerde kirletme yasağına aykırı eylemleri izlemek, önlemek ve bu konuda gerekli denetimleri yapmak. 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun çerçevesinde, denizlerde can ve mal güvenliğini sağlamak.

Sahil Güvenlik botu kaç km hız yapar?

Azami 33 kts hıza yükselebilen bot, kendisini diğer botlardan ayıran bir özelliğe sahip. Arama kurtarma botu, alabora olduğunda kendiliğinden doğrulabiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde bulundurduğu diğer botlar ile de olaylara hızlı ve etkin müdahale gerçekleştirebiliyor.

Sahil Güvenlik olmak için ne yapılır?

Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda da yer alan uygun nitelik belgesi almak. Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme dâhil), uygulamalı sınavlar ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.