Sade poğaça tarifi

Sade ev poğaçası nasıl yapılır?

Sade Poğaça Tarifinin Yapılışı: Yoğurma kabına ılık su, süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve maya alınır, karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek bir güzel yoğrulur. Hamurunuzun üzeri örtülür ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca, hamurdan bezeler kopartılır ve yuvarlanır.

Çok yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle poğaçamızın hamurunu hazırlıyoruz. 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz. …
  2. Hamurumuzu mayalandırıyoruz. …
  3. Poğaçalarımızı şekillendiriyoruz. …
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpebilirsiniz.
  5. Son olarak yumuşacık poğaçalarımızı pişiriyoruz.

Aug 22, 2014

Mayalı sade poğaça nasıl yapılır?

Sade Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı malzemeleri bir derin kabın içine koyun. …
  2. Mayayı ve şekeri koyup karıştırın. 5 dakika bekletin.
  3. Unu ilave edin. …
  4. İyice yoğurduğunuz hamurun üstünü streçle kapatın. …
  5. Mayalanan hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Poğaça nasıl yapılır malzemeleri?

Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1çay bardağıılık süt.
  2. 1çay bardağıılık su.
  3. 2yemek kaşığı (tepeleme)yoğurt.
  4. 1/2çay bardağısıvı yağ
  5. 2adetyumurta beyazı
  6. 3tatlı kaşığıtoz şeker.
  7. 1tatlı kaşığıtuz.
  8. 1paketkuru maya.

Pamuk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. …
  2. Muhtemelen un az gelecektir. …
  3. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. …
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.

Oct 10, 2019

Pofuduk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  2. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Sütlü poğaça hamuru nasıl yapılır?

Unun ortasını havuz gibi açın ve ortaya ılık sütü, ılık suyu, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip, yanlardan yavaş yavaş un alarak yoğurmaya başlayın. Güzelce yoğurduktan sonra 1 su bardağı daha unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.