Bafra nokulu hamuru nasıl yapılır

Yoğurma kabına birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, instant maya ve toz şekeri alarak iyice karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.12-Nov-2019

Kıyır kıyır Bafra Nokulu nasıl yapılır?

Kıyır Kıyır Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram tereyağını eritelim.
  2. Un hariç bütün malzemeleri bir leğende karıştıralım.
  3. Sonra unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım.
  4. Özlü yumuşak bir hamur olması lazım.
  5. Sonra hamurdan cevizden az büyük olacak şekilde bezeler yapalım ve bir tepsiye dizelim.

Yalancı Nokul nasıl yapılır?

Tek kat yufkayı açıyoruz üzerine tahinli harcı sürüyoruz. Üzerine fındık veya ceviz içi üzüm kurusu ve şeker serperek rulo şeklinde sarıyoruz. İstenilen büyüklükte kesiyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Bafra Nokulu kaç derecede pişer?

Hamurların üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzümlü cevizli nokul nasıl yapılır?

Cevizli Ve Üzümlü Nokul Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak maya 1 tatlı kaşığı şeker ve su karıştırılır ve 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletilir. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ tuz ve sirke eklenir un eklenip yoğrulur. Oluşan bezeler un ile açılır acılan yufkanın üstüne fırça ile sıvı yağ sürülür şeker serpilir.

Hazır yufkadan Nokul nasıl yapılır?

Yufkamızı seriyoruz. 1 su bardağı yağ, 1,5 su bardağı tahini bir kapta karıştırıyoruz. Yufkamızın üzerine bu karışımdan döküp yayıyoruz. Şeker, üzüm ve fındık içini döküyoruz. Şekerimizi ve tahinli içimizi 4 yufkaya yetecek şekilde ayarlıyoruz.

Samsun nokul nereden alınır?

Bafra'ya özgü içinde fındık ve üzüm bulunan bir hamur tatlısı olan nokulu en iyi yapan pastane; Evcim Pastanesi'dir. Samsun'un en işlek caddelerinden birinin üzerinde bulunur. Aynı zamanda bütün Samsunluların buluşma noktası ya karşısındaki Haşet'tir ya da Evcim Pastanesidir.

Bafra Nokulu nedir?

Bafra Nokulu – Samsun İnce hamurun yuvarlanırken içine katılan üzüm, fındık, ceviz serpiştirilerek yapılan şerbetsiz bir hamur tatlısıdır.