Göbeğin kalp gibi atması

Göbeğin Atması, Karında Kalp Atışı Duymak Normal midir? Karnın atması, karında kalp atışı gibi ritmik bir hareket hissetmek genellikle herhangi bir soruna işaret etmez ve normal kabul edilir. Hissedilen şey aslında karın aortundaki nabzınızdır. Aort, kanı kalpten vücudun geri kalanına taşıyan ana arterdir.

Karnımızda kalp gibi atan şey nedir?

Abdominal aort anevrizması olan ve fazla kilolu olmayan bir hasta elini karnına koyduğu zaman orada kalbinin attığını hisseder. Güçlü bir nabız alır. Farklı nedenlerle bağ dokusu zayıfladığı için aort genişlemeye başlar. Ailesinde bu hastalık olanların kendisinde de bu hastalığın olma ihtimali oldukça yüksektir.

Damar atması nerelerde olur?

Damar atması,çoğunlukla damar tıkanıklığına bağlı olarak gelişmektedir. Lakin herhangi bir sağlık problemi olmayanlarda da rastlanılabilmektedir. Omuz, sırt ve boyun bölgelerinde gözlemlenebilmektedir. Ayrıca bacak, kol ve ellerde de görülebilmektedir.

Karında damar atar mı?

Karında damar atması: Fazla kilosu olmayan, zayıf yapılı kişilerde karın bölgesindeki yağ dokusu az olduğundan anevrizma belirli bir büyüklüğe geldiği zaman elle de fark edilebiliyor. Bu sinsi hastalık karında bir damar atma görüntüsü olarak kendini belli ediyor.

Karında anevrizma nedir?

Anevrizma: Damarın genişlemesi ve balonlaşması, demektir. Yani, karın içinden geçen vücudun en büyük atardamarı olan aortanın genişlemesidir. Damardaki bu genişleme ilerleyicidir ve ölümcül kötü sonuçlara varabilecek ciddi bir durumdur.

Göbek atması neden olur?

Karnın atması, karında kalp atışı gibi ritmik bir hareket hissetmek genellikle herhangi bir soruna işaret etmez ve normal kabul edilir. Hissedilen şey aslında karın aortundaki nabzınızdır. Aort, kanı kalpten vücudun geri kalanına taşıyan ana arterdir. Aort damarı karından geçer.

Aort Anevrizmasi kac yasinda olur?

AAA riski, yaşlandıkça artar ve en sıklıkla 60-80 yaşları arasındaki kişilerde oluşur. Periferik anevrizmalar da 60-80 yaş arasındaki kişilerde sık görülür.

Damar atması neden olur?

Damar atmaları genellikle damar tıkanmasıyla ortaya çıkar. Özellikle yaşın ilerlemesiyle birlikte damar atmaları daha çok görülür. Bu hastalığın tedavi süreci yaşa göre değişiklik gösterebiliyor. Genellikle hastaların yaşlarına göre farklı tedaviler uygulanabiliyor.