Cennet ile cehennem arasındaki uzatılmış yol

Araf cennetle cehennem arasında bulunan yere denir. Ahirette, Cennet'le Cehennem arasındaki sahada bekleyen kimselere de Ashab-ı A'raf denir. A'raf Kur'an-ı Kerimde Araf suresinde anlatılmıştır. Araf cennetle cehennem arasında bulunan yere denir.Nov 7, 2016

Cennet ile cehennem arasında ne var?

Araf'ın cennet ile cehennem arasında bulunan bir yer olduğuna inanılır. Günah ve sevapları eşit olduğundan cennet ya da cehenneme giremeyenlerin bekletildikleri yer olarak bilinen Araf'ın Kur'an'daki tasviri şöyledir: "46- İki taraf arasında bir engel ve tepeler üstünde hepsini yüzlerinden tanıyan adamlar vardır.

Cehennem nasıl bir yerdir maddeler halinde?

Kuran, cehennemi çeşitli işkence mekânları bulunan, duvarlarla çevrili ve bekçileri olan bir mekân olarak tasvir ediyor. Uygulanacak azap türlerinin başında ateş geliyor. Zebânîlerin merhametsiz, haşin, sert ve çok güçlü oldukları da ifade ediliyor. Cehennemde görevli meleklerin sayısı 19 olarak açıklanıyor.

Cennet ile cehennem arasında yolun adı nedir?

A'raf Kur'an-ı Kerimde Araf suresinde anlatılmıştır. Araf cennetle cehennem arasında bulunan yere denir. Ahirette, Cennet'le Cehennem arasındaki sahada bekleyen kimselere de Ashab-ı A'raf denir.

Araf Ne Demek Diyanet?

Araf kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında 'cennet ile cehennem arasında yer alan bir surun yüksek tepeleri' olarak bilinmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen bu kelime genel olarak bu anlamı üzerinden tanımlanmaktadır. Günahları ve sevapları aynı olan kişilerin arınması için gideceği yer olduğuna inanılır.

Cehennem nasıl bir yer olacak?

Cehennem; İslam dininde, ahiretteki bir azap yeridir. … İslam inancında kafir (inanç esaslarından bir veya daha fazlasına inkar eden), müşrik (Allah'ın birliğine inanmayan) ve münafık (Müslüman gibi görünüp İslam'a inanmayan) olan kişiler öldükten sonra, ahirette, sonsuza kadar cehennemde kalacak ve azap göreceklerdir.

Cehennem nedir özellikleri nelerdir?

Cehennem, çeşitli inançlarda ölüm sonrası ceza çekilen ateşli bir yer olarak gösterilir. Cehennemde kalma süresi inanca göre değişiklik gösterebilir. Cehennemde günah borcu ödeninceye kadar kalınıp sonra tekrar cennete gidilebilir. Ancak, cehennem bazıları için sonsuza dek ateşte yanmak anlamına gelir.

Cehennem Melekleri nedir?

Cehenneme gidenlerle meşgul olan melek, cehennemlikleri cehenneme atmaya memur edilen melek, cehennem bekçisi. Çoğulu "zebâniyyûn"dur. Cehennem bekçisi olan zebânîler, azap melekleri diye tavsif edilmiştir. Kur'ân-ı Kerîm diliyle zebânî, "Cehennem koruyucusu"dur.